torstai 9. tammikuuta 2014

Rahalainan lainaaminen sekä pikaluottomarkkinat

Suomessa elelee aika lailla runsaasti vähävaraisia tallaajia. Näillä ei yleensä ole liikaa valuuttaa pankkitilillään. Jos rahavarat ovat lopussa, ja arjen rahareikiin pitää saada lisäfyrkkaa, usein vipataan mammonaa jostakin. Luotto voi olla vaikka kulutusluotto tai vaikkapa pikavippi. Luoton voi saada hyvin usein vähällä vaivalla ja hetkessä tililleen, peräti ilman minkäänlaista vakuutta. Vaikka käteistä saattaisikin olla riittämiin arjen rahareikiin, joskus on niin että toimeenpanna jonkinlainen vähän kalliimpi hankinta, mihin kahisevat eivät ehkä kuitenkaan riitä. Senkaltainen ostos saattaa olla vaikka kylpyhuoneremontti. Joskus myös tähän hankkeeseen ehkä joskus haetaan tarvittava rahasumma.

Lainan lainauksessa ei kuitenkaan ole mitään pahaa, hakeehan lainarahaa likimain joka ikinen ensikodin ostajakin. Rahalainaa on hyvä ensiksi kysyä pankista, mistä luoton saa useimmiten kohtuullisella kulutasolla. Silloin kun luottoa kaivataan suorastaan monia kymmeniä tuhansia, on viisasta kilpailuttaa rahalaitoksia. Tällä tavoin voi löytää kustannuksiltaan edullisen luoton.

Suomessa operoi tätä nykyä lukuisa ryhmä rahoituslaitoksia, jotka lainaavat pienempää ja isompaa lainarahaa. Rahan tarjoaminen on mittavaa puuhastelua, jossa valuuttaa lainaavista kuluttajista kilpaillaan kovasti. Sen takia niin ikään lukuisien lainayhtiöiden kulutusluotot ovat tätä nykyä suhteellisen edullisia. Kuitenkin, ennen lainasumman lainaamista muun muassa kulutuslainoja myöntävältä lainayritykseltä, on järkevää aina riittävältä osin perehtyä luottoehtoihin ja luoton korkoon ja muihin lainamaksuihin. Kulutusluottoja on hyvä aina tutkia, jotta hakee rahapuutteeseensa mukiinmenevän luoton.

Sen vuoksi että vaikeuksia ei lainatun summan vuoksi joskus tulisi, on järkevää selvittää että lainatun summan on kykenevä lyhentämään lainanantajalle ajoissa. Siinä tapauksessa kun lainasummaa ei kykene hoitamaan lainanantajalle sovitussa ajassa, pahimmillaan voi hävittää luottotietonsa josta seuraa yleensä vaikeuksia.

Silloin kun vain pystyy, olisi hyvä asia laittaa sivuun käteistä tulevia rahaongelmia silmällä pitäen.

Enemmän tietoa: Lainaa heti - mistä lainaa